Najava obilježavanja Dana hrvatske knjige i Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru studij Hrvatskog jezika i književnosti organizira izlaganja za Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava 22. travnja u 11.00 sati u učionici 27.

Izlaganja će imati Marija Vasilj o temi Poetika socrealizma i otpor socrealističkoj doktrini, Marija Baković o temi Mirisi, zlato i tamjan Slobodana Novaka kao kritika komunizma i Ivan Prskalo o temi Terra Incognita - opus Nikole Šopa.

Filozofski fakultet i studij Hrvatskoga jezika i književnosti u okviru Treće smjene s knjigom obilježit će ovaj dan i 23. travnja u 18 sati u predvorju Fakulteta ispred knjižnice fra Matija Divković o temi Nikola Bubalo (1883. -1924.). Izlaganje će imati prof. dr. sc. Antun Lučić sa suradnicima Josipom Marinovićem i Tonijem Šaracem. Bubalo je bio hrvatski i bosanskohercegovački pjesnik, esperantist, putopisac, prevoditelj, knjižničar, leksikograf, publicist i dobrotvor.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare.