Na studiju Arheologije održano je gostujuće predavanje o epigravetijenu istočnojadranskog prostora sa posebnim osvrtom na nalazište Badanj kod Stoca

Na studiju Arheologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održano je gostujuće predavanje pod nazivom „Paleolitičko nalazište Badanj kod Stoca i istočnojadranski epigravetijen“. Predavanje je održao pročelnik Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nikola Vukosavljević.

Prof. Vukosavljević je govorio o vremenu između 26 i 11.500 godina prije sadašnjosti na istočnojadranske prostoru kojemu prostor Hercegovine prirodno i kulturno pripada. Kroz predavanje je prezentiran temeljni presjek kronologije, materijalne kulture, te općenito interpretativnih modela naseljavanja tog prostora u promatranom vremenu.

U sklopu predavanja dat je poseban osvrt na nalazište Badanj kod Stoca, s naglaskom na preeliminarne rezultate recentnih istraživanja provedenih na tom nalazištu, koji samo dodatno potvrđuju i naglašavaju njegovu važnost u kontekstu epigravetijena cirkum mediteranskog areala.