Doc. dr. sc. Tihomir Žiljak studentima održao predavanje iz javnih politika

U organizaciji studija Politologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru boravio je doc. dr. sc. Tihomir Žiljak koji je održao studentima predavanje iz javnih politika.

Tema predavanja bila je “Vješti radnici i/ili uključeni građani” iz koje su studenti politologije, socijalnog rada i psihologije mogli steći znanje o obrazovnim, socijalnim, kulturnim i javnim politikama koje su u skladu s europskim obrazovnim politikama.

„Razgovor o javim politikama u Europskoj uniji je vrlo važan dio obrazovne politike te pruža studentima priliku svoje interese prilagoditi suvremenom svijetu“, kazao je dr. Žiljak.

Profesor Žiljak je utemeljitelj Odjela za razvoj, cjeloživotno učenje i programe Europske Unije u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Autor je i stručni suradnik u više projekata u okviru CARDS-programa, IPA-programa, Europskog socijalnog fonda i Erasmus programa koji su se bavili inkluzivnom politikom za osobe s invaliditetom, starije i dugotrajno nezaposlene osobe. Nacionalni je ambasador Erasmus+ programa.

Područja njegova znanstvenog interesa su obrazovne, socijalne, kulturne i javne politike u Europskoj Uniji i Hrvatskoj. U posljednjih deset godina predavao je ili predaje na diplomskim, specijalističkim i doktorskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu u Mostaru, između ostaloga i na našem studiju Politologije.