Studenti politologije na prijemu kod predsjedavajuće Krišto

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je u Sarajevu sa studenticama i studentima studija Politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na čelu s dekanom prof. dr. sc. Draženom Barbarićem.

Krišto je upoznala studente s informacijama o radu Vijeća ministara BiH, pravima i dužnostima ovog organa vlasti na državnoj razini te o njegovom sastavu, načinu rada i odlučivanja, kao i osobnim aktivnostima predsjedavajuće na unutarnjem i međunarodnom planu.

Tijekom razgovora sa studentima, predsjedavajuća Krišto je posebno istaknula važnost provedbe daljnjih aktivnosti u BiH na njezinom europskom putu, nakon odluke Europskog vijeća o otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom o pristupanju Europskoj uniji.

Krišto je poručila kako je budućnost mladih u Bosni i Hercegovini te da je zadatak političara da dijalogom, kompromisom i uzajamnim poštovanjem osiguraju mladima europsku budućnost.

Prilikom posjeta Sarajeva studentice i studenti sa svojim nastavnim osobljem bili su na prijemu u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, gdje ih je dočekao i s njima razgovarao pomoćnik ministra Frano Planinić.