Održan sastanak predstavnika Filozofskog fakulteta UIS-a i Filozofskog fakulteta SUM-a

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je sastanak predstavnika Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i uprave Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

S Filozofskog fakulteta SUM-a nazočili su dekan prof. dr. sc. Dražen Barbarić, prodekanica za nastavu prof. dr. sc. Senka Marinčić, prodekan za znanost prof. dr. sc. Marko Odak, voditelj Ureda za projekte i pročelnik studija Arheologije doc. dr. sc. Tino Tomas.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr. sc. Vladan Bartula istaknuo je kako početak suradnje dvaju Filozofskih fakulteta predstavlja iskorak u izgradnji mostova između oba grada te unaprjeđenje akademskih veza na regionalnoj razini.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Dražen Barbarić zahvalio je na gostoprimstvu i izrazio nadu da će nakon ove inicijalne posjete uslijediti konkretne aktivnosti s ciljem jačanja kvalitativnog obrazovnog okruženja koje igra ključnu ulogu u razvoju društva.

Obje strane su se složile da je suradnja između Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od izuzetne važnosti za dalji akademski i društveni napredak te su izrazili spremnost za intenziviranje buduće suradnje.