Sveučilište u Mostaru organizira 4. međunarodni ERASMUS+ STAFF WEEK: Nova perspektiva internacionalizacije kroz tehnološke inovacije

New Ways of Thinking About Internationalization Through Innovations in Technology naziv je 4. međunarodnog Erasmus+ Staff Week-a koji će se ove godine održati od 20. do 24. svibnja na Sveučilištu u Mostaru.

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru ponovno će biti domaćin jednotjednoga boravka sudionika s partnerskih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Turske i Španjolske s ciljem upoznavanja partnerskih organizacija s infrastrukturom, načinom rada i aktivnostima na Sveučilištu u Mostaru te razmjene iskustava, dobre prakse i jačanja suradnje.

Svečanost otvaranja održat će se 20. svibnja u 10:00 sati na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije. Program prvoga dana uključuje obraćanje članova menadžmenta Sveučilišta u Mostaru sudionicima, prezentaciju i film o Sveučilištu u Mostaru kako bi se sudionici upoznali s ustrojbenim jedinicama, centrima, radom i aktivnostima na SUM-u.

Program drugoga dana bit će usmjeren na upoznavanje sudionika s radom i aktivnostima Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru SUMIT-a, uz planiran posjet Sveučilišnoj televiziji, Tvornici učenja na FSRE-u te obilazak Smart kampusa Sveučilišta. Izvršni direktor Europskoga sveučilišnog saveza (EUF) João Bacelar također će održati online predavanje, a istoga dana planiran je okrugli stol na temu Najnoviji trendovi u internacionalizaciji visokoga obrazovanja.

Program trećega dana obuhvaća predavanje o studijskim programima na stranim jezicima Medicinskoga fakulteta SUM-a, posjet nastavnim bazama na Dentalnoj klinici te zdravstveni pregled sudionika koji će obaviti studenti Medicinskoga fakulteta. Također će biti predstavljen Ured za studente s invaliditetom i Studentski zbor.

Prezentacija aktivnosti alijanse EUPeace, šetnja kroz kampus, posjet Muzeju moderne umjetnosti, tiskari PRESSUM, Agronomskome i prehrambeno-tehnološkom fakultetu te radionica Art&Wine neke su od aktivnosti koje će obilježiti četvrti dan taff Week-a

Posljednji dan 4. međunarodnog Erasmus+ Staff Week-a rezerviran je za zaključke i svečanu dodjelu certifikata.

Cijeli program dostupan je ovdje. /sum.ba/