Iz tiska izašao novi broj znanstveno-stručnog godišnjaka Kultura komuniciranja Filozofskog fakulteta SUM-a

Iz tiska je izašao novi broj znanstveno-stručnog godišnjaka Kultura komuniciranja u kojem su objavljeni radovi s Međunarodne znanstveno-stručne konferencije Mladi znanstvenici u dijalogu koja je održana u svibnju 2023. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i koja je okupila više od 80 izlagača iz Austrije, Estonije, Republike Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Godišnjak se sastoji od 414 stranica, a radovi su podijeljeni u četiri tematska panela: Izazovi pomagačkih profesija u radu s osobama starije životne dobi; O tehnologiji, komunikaciji i društvu; Jezik, književnost i kulturna baština i Materijalno i intelektualno naslijeđe: prošlost za sadašnjost.

„Nakon održane konferencije, u suradnji s partnerskim institucijama pokrenut je proces prilagodbe godišnjaka Kultura komuniciranja te su dogovorena četiri (su)nakladnika (Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilište Sjever, Filozofski fakultet J. J. Strossmayera Osijek) kao i članovi uredništva, programskog i znanstvenoga odbora s navedenih institucija. S partnerskim institucijama dogovorena je i kružna organizacija tako da će se 5. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Mladi znanstvenici u dijalogu održati u Osijeku 23. i 24. svibnja na kojoj će sudjelovati i mladi znanstvenici s Filozofskog fakulteta“, kazao je prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Marko Odak.

Novi broj znanstveno-stručnog godišnjaka Kultura komuniciranja može se pogledati ovdje.