Senat Sveučilišta u Mostaru donio odluku o osnivanju e-Akademije

Senat Sveučilišta u Mostaru na svojoj redovitoj sjednici donio je odluku o osnivanju e-Akademije s obzirom na značajne iskorake koje Sveučilište radi u kontekstu razvoja učenja na daljinu, pokretanjem online diplomskih studija i drugih oblika digitalne transformacije.  Pravilnikom o cjeloživotnom obrazovanju definirano je kako Akademija SUM može u različitim oblicima provoditi edukacije, a naglasak e-Akademije bit će isključivo na ponudi online programa u kontekstu razvoja dodatnih vještina i studijskih programa. U skladu s tim e-Akademija će nuditi u potpunosti online programe cjeloživotnoga učenja, individualne edukacije, programe profesionalnoga razvoja i prilagođene programe obuke za poslodavce.

Senat Sveučilišta u Mostaru također je donio odluku o raspisivanju Natječaja za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2024./2025. godine. Sveučilište u Mostaru na svojih 11 ustrojbenih jedinica nudi ukupno 4569 mjesta budućim studentima, pružajući širok spektar studijskih programa i prilika za kvalitetno visoko obrazovanje.

Na dnevnome redu sjednice Senata bile su i točke kao što su usvajanje Nastavnoga plana i programa novoga studijskog programa III. ciklusa Doktorskog studija Pravo na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Mostaru te izbori i reizbori u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja, uz imenovanje povjerenstava za različite postupke u proceduri obrane doktorskoga rada. U kontekstu izbora i reizbora u znanstveno-nastavna i umjetničko-nastavna zvanja, Senat je donio odluku o izboru dvaju izvanrednih profesora, četiriju docenata, deset viših asistenta te petnaest asistenta.

Ove odluke predstavljaju važan korak naprijed za Sveučilište u Mostaru, osiguravajući kontinuitet u pružanju visoko kvalitetnoga obrazovanja i podržavajući akademski razvoj i profesionalni napredak svojih nastavnika. Sveučilište ostaje predano svojoj misiji obrazovanja budućih generacija, poticanju istraživačkoga duha te unaprjeđenju znanosti i umjetnosti u regiji. /sum.ba/