Treći međunarodni znanstveni skup ''Obrazovanje pristupačno svima''

Treći međunarodni znanstveni skup pod nazivom ''Obrazovanje pristupačno svima'' održat će se 15. studenog na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Cjelodnevni program ispunjen je stručnim predavanjima, panelima i raspravama koje će se fokusirati na inkluzivno obrazovanje i jednake mogućnosti za sve.

Program skupa započinje predavanjem prof. dr. sc. Lejle Kafedžić i prof. dr. sc. Sandre Bjelan, koje će obraditi temu „Interdisciplinarni stručni studij za pružanje administrativnih i gerontoloških usluga“.

Obrađivat će se teme kao što su podrška studentima s invaliditetom, vršnjačka potpora, mentalno zdravlje te uloga tijela podrške u osnaživanju studenata. Sudionici će raspravljati o uključivanju studenata s invaliditetom u visokoškolsko obrazovanje, utjecaju roditeljskih stavova, ulozi asistenata u nastavi, zapošljavanju osoba s invaliditetom, kao i podršci osobama s invaliditetom kroz primjere poput Banjalučke modne revije „Baš po mjeri“.

Cijeli program znanstvenog skupa može se pogledati ovdje.

„Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovom važnom skupu i doprinesu raspravama o inkluzivnosti u obrazovanju“, poručuju organizatori.