Zapisnik o dogovoru za oslobađanje školarine studenata s invaliditetom

Zapisnik o dogovoru za oslobađanje školarine studenata s invaliditetom

- Na sjednici Znanstveno-nastavnog vijeća Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, održanoj 26. ožujka 2014. godine, donesena je odluka o pomoći studentima s invaliditetom na Filozofskom fakultetu. Za konkretnije definiranje oblika pomoći tim studentima, ovlaštena je uprava fakulteta i povjerenstvo za oslobađanje školarine.
- Tako je povjerenstvo u skraćenom sastavu: Dekan Prof. dr. sc. Zoran Tomić, Prof. dr. sc. Božo Goluža i Goran Kutle (Studentski zbor) uz konzultacije sa ostatkom uprave i povjerenstva,  na sjednici održanoj 27. ožujka 2014. godine donijelo zajedničku odluku o oslobađanju studenata s invaliditetom preko 50 % do 100 %, školarine u tekućem semestru akademske godine 2013./2014. u iznosu od 80% ukupne školarine po semestru.
- Donesena odluka oslobodila je 6 studenata, s potrebnim postotkom invaliditeta, koji su se javili na raniji natječaj, plaćanja školarine u iznosu od 80 % u ovom semestru. Imena studenata se nalaze u prilogu.
- Za sljedeću akademsku godinu Filozofski fakultet će dogovoriti socijalnu politiku prema studentima s invaliditetom zajedno s Uredom za pomoć osobama s posebnim potrebama na razini Sveučilišta.
- Studenti koji su već do sada uplatili punu cijenu školarine, imaju pravo zatražiti povrat novca
- Naloženo je da se ova odluka iznese studentima, odnosno da ih se što prije obavijesti

S poštovanjem

Predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta
_________________________________________________
Goran Kutle