Predstavljen zbornik radova "Identitetska i kulturna raznolikost BiH"

Na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostar održano je predstavljanje zbornika radova s prošlogodišnje znanstvene konferencije “Identitetska i kulturna raznolikost BiH i europske perspektive jednoga podijeljenog društva”.

„Cilj je bio potaknuti zainteresirane stručnjake iz različitih znanstvenih disciplina da se uključe u raspravu i ponude neke drukčije, neisprobane, možda funkcionalnije modele komunikacije u ovako složenom državnom konstruktu“, kazao je na samom početku prodekan za znanost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i glavni urednik zbornika, profesor doktor Ivica Šarac. 

O zborniku je govorio i prof. dr. sc. Ivo Čolak, prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru „Unutar samog zbornika sve su cjeline logično postavljene, nadograđuju se, a također su i tekstovi na najbolji mogući način posloženi“, kazao je prorektor Čolak.

Prof. dr. sc. Ivo Lučić s Hrvatskoga instituta za povijest u Zagrebu dao je svoje mišljenje o zborniku: „Ovaj zbornik je dio nečega što nam je jako potrebno, nakon zgrade i svih ljudi koji tu rade predstavlja softver, nešto nužno potrebno i važno za ozbiljan rad“.

Ova konferencija je dokaz kako Filozofski fakultet ne ustraje samo u obrazovnom radu nego ulazi i u velike projekte od značenja za širu društvenu zajednicu i znanost općenito.