Studij novinarstva- održana javna rasprava

Sukladno članku 28. Pravilnika o postupku donošenja i evaluacije studijskih programa, na Filozofskomu fakultet Sveučilišta u Mostaru u postupku revizije nastavnih planova i programa u srijedu, 21. veljače, u amfitetaru Gabrijel Jurkić (21) održana je javna rasprava o reviziji Nastavnog plana i programa Studija novinarstva u kojoj su sudjelovali nastavnici, sadašnji i bivši studenti, predstavnici studentskih udruga, predstavnici poslodavaca (medijskih kuća, javnih tijela i organizacija), kao i predstavnici drugih relevantnih organizacija zainteresiranih za djelovanje studija.

Uz nastavnike, sadašnje i bivše studente u javnoj raspravi su aktivno sudjelovali predstavnici medijskih kuća Naša TV, Prvi TV, Radiotelevizije Herceg Bosne i portala Pogled.ba), voditelji odjela komunikacija u JP Elektroprivreda HZ HB i HT Eronet, te predstavnici Studentskog centra Mostar.

Rasprava se dotakla sljedećih tema: kompetencije studenata, ishodi učenja, praktični dio nastave, usklađenost studijskih programa sa potrebama tržišta, osuvremenjivanje pojedinih dijelova programa, prepoznatljiovst znanja i programa u društvu, te komparacija sa relevatnim referentnim studijskim programima.Zaključci rasprave iskoristit će se za unaprjeđenje studijskih programa te intenzivniju suradnju između Sveučilišta i drugih relevantnih institucija, ali i pozicioniranje profesije novinarstva u društvenoj zajednici. 

Studijske grupe